Uluslararası Yarışmada TAÜ Öğrencisinin Büyük Başarısı

TAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencimiz Yavuz Bülent Yurduseven, katıldığı Uluslararası Regeneron ISEF 2022’de 'USA Ulusal Güvenlik Ajansı Araştırma Ödülü' kategorisinde 3.lük ve Matematik kategorisinde ilk 4’e verilen 'Büyük Ödül'de 4.lük olmak üzere 2 ödüle birden layık görüldü.

Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarı Açıldı

Siemens Türkiye’nin desteğiyle TAÜ Kampüsünde kurulan laboratuvarın açılış töreni 13 Haziranda gerçekleştirildi.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü’nden Nezaket Ziyareti

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu 13 Haziran 2022 tarihinde TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

TAÜ Rektör Ataması

3 Haziran 2022 tarihli 31855 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2022/230 kararıyla Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğüne Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız atandı.

Kültürlerarası Yönetim Yüksek Lisans Öğrencileri İç Anadolu’da

Kültürlerarası Yönetim Disiplinlerarası Çift Diploma Yüksek Lisans Programı öğrencileri “Araştırma Semineri: Saha Çalışması” dersi kapsamında Prof. Dr. Ernst Struck rehberliğiyle Konya Ovası‘na bir araştırma gezisi gerçekleştirdi.

Richard Skalak En İyi Makale Ödülü

Türk-Alman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yunus Ziya ARSLAN’ın doktora öğrencisi Arş. Gör. Derya KARABULUT’un başyazarı olduğu, Prof. Dr. ARSLAN'ın yazarları arasında yer aldığı Journal of Biomechanical Engineering dergisinde yayınlanan "Direct Validation of Model Predicted Muscle Forces in the Cat Hindlimb During Locomotion" makalesi '2020 Yılı Richard Skalak' ödülüne layık görüldü.

“Almanya, Türkiye ve AB için Yeni Siyasi Zorluklar – 2022” Sempozyumu

Türk-Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Türkiye ve AB Araştırmaları Merkezi (CETEUS) tarafından Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) iş birliğiyle “Almanya, Türkiye ve AB için Yeni Siyasi Zorluklar – 2022” başlıklı uluslararası bir sempozyum gerçekleştirildi.

Geleceğin Yanında Ol (BE4FUTURE)

"Geleceğin Yanında Ol (BE4FUTURE)" başlıklı proje Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK-BİDEB 2209 Proje Desteği Başarısı

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları 17 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Uluslararası E-Parlamento Gençlik Oturumu

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD)’nın gençleri liderlerle bir araya getiren çevrimiçi platformu olan ‘e-parlamento’ oturumlarının ikincisi 11 Mayıs 2022 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi Beykoz Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Bireysel Başvuru Yarışması’nda İkincilik

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Bahçeşehir Üniversitesi Üniversiteler Arası Varsayımsal Bireysel Başvuru Yarışması’nda Elif Ece Öner, Selin Çengel, Ulaş Giray Kırımoğlu, Begümhan Arat ve Elif İkra Savrun’dan oluşan Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi ekibi ikinci oldu.

Kültür, Göç ve İletişim Çalıştayı

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Heidelberg Üniversitesi’nin ortak etkinliği olan “Kultur, Migration und Kommunikation” (Kültür, Göç ve İletişim) başlıklı çalıştay, 31 Mart-1 Nisan 2022 tarihlerinde YDYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hayvan Refahının Öncü Markaları Ödüllerini Aldı

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) tarafından 22 Aralık’ta  düzenlenen Hayvan Refahı Ödülleri Töreni’nde, Türkiye’de hayvan refahı alanında örnek teşkil eden firmalar ödüllendirildi.

TÜBİTAK-BİDEB 2209/A Proje Desteği Başarısı

Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırlamış oldukları 2 proje önerisi TÜBİTAK-BİDEB 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Bilimsel Yayın ve Atıf Sayısı Başarısı

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şafak Gökhan Özkan, 2020 yılı bilimsel yayın ve atıf sayısı bakımından alanında ilk yüzde 2’lik dilimde yer aldı.

TÜBİTAK-BİDEB 2209/B Proje Desteği Başarısı

Fen Fakültesi Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü ile Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırlamış oldukları 9 proje önerisi TÜBİTAK-BİDEB 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/1 Dönemi başvurularının sonucunda destek almaya hak kazandı.

TAÜ Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUAM) Kullanıma Açıldı

Hibrit stajın online kısmını Şubat ayında tamamlayan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden gönüllü 20 öğrenci, stajın uygulama kısmını ALUAM Eğitim Atölyesinde tamamladı. Stajyerler, BSH Çerkezköy firması eğitim atölyesi yöneticiliğinden emekli olan Herr Kuntze danışmanlığında, Topkapı Okulları İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimcileri eşliğinde mekanik ve elektrik alanlarında endüstriye yönelik uygulama örnekleri ile temel el becerisi kazandılar.

TAÜHFD 3. Cildinin 1. Sayısı Yayınlandı

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisinin 3. cildinin 1. sayısı Haziran ayında yayınlandı.

Yeni Lisans Bölümlerimiz

Enerji Bilimi ve Teknolojileri ile Sosyoloji Bölümleri eğitim vermeye başlıyor.

TAÜ ve Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (FH Bielefeld) Arasında Yeni İş Birliği

İşletme Bölümünün Alman partner üniversitesi Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (FH Bielefeld) tarafından DAAD desteğiyle yürütülen “Digital Mobil” isimli proje kapsamında, 2020-2021 Yılı Güz Döneminde İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programında “Kurumsal Öğrenme ve İnovasyon (Corporate Learning and Innovation)” dersi Türk-Alman Üniversitesinden 16, FH Bielefeld'den 26 yüksek lisans öğrencisinin katılımıyla dönem boyu çevrimiçi olarak Prof. Dr. Ela Sibel Bayrak Meydanoğlu, Prof. Dr. Natalie Bartholomäus  ve Prof. Dr. Jürgen Schneider tarafından birlikte verildi.